Biztosan előfordult már Önnel is, hogy több éves lakberendezési újságokat lapozott és mosolyogva nyugtázta, hogy pár év alatt mennyit változnak a lakberendezési trendek. Viszont nagyon ritkán talált esetleg olyat is, ami napjainkban is megállná a helyét.
Mi a titka az időtálló otthonnak?
Íme 5 szuper trükk, amivel megóvhatjuk otthonunkat  a múló időtől, és kortalanná tehetjük!

1.Sötét-világos színkontraszt:

Ha erre a két színre építjük fel otthonunkat, akkor az alapok biztosan időtállóak lesznek. Legyen szó a bézs-barna vagy a fekete-fehér színkombinációról.

2. Minőségi bútorok:
Ne sajnáljuk a pénzt azokra a bútorokra, amik a fő tereinkben lesznek és gyakran használjuk. Ki szeretne 2 évente kanapét cserélni egy rossz huzatválasztás miatt?
Ne legyünk megalkuvók: inkább várjunk, amíg anyagilag is megengedhetjük magunknak, így valóban azt vesszük meg, amit szeretnénk.

3. Átgondolt fények:
A fények festik meg otthonunkat. A nappali fények után egy jól megválasztott éjszakai világítással teljesen új képét mutathatja otthonunk: meghitt, belsőséges teret kaphatunk. A jó világítás nappal dekoratív, este funkcionális szerepet tölt be: ott világít,a ahol kell.4. Nemes anyagok:

Ha anyagilag megengedhetjük, akkor csempésszük be a természetet kőburkolatok formájában: márványt, gránitot, onixot. Ezek az anyagok időtállóak, strapabíróak, és kortalanok.  Bárhol, bármilyen formában megjelenhetnek: padlón, falon, polcként, konyhapultként.5. Ikonikus darabok:

Egy-egy híres tervező által tervezett bútordarab kincset ér. Lámpa, fotel, citromfacsaró: egyre megy. Nem árulunk el titkot, ha megmondjuk, hogy a Barcelona szék 1929 óta töretlen sikernek örvend. És annál nincs is a vendéglátó számára nagyobb öröm, mikor egy vendége felismeri a klasszikusnak számító darabunkat.

Szerző: Kopisz Judit
Képanyag (via)